Na een weekend zonder VIS TV XL kun je komende zondag om 9.00 uur je televisie weer afstemmen op RTL 7. De zevende aflevering van VIS TV XL bevat een grote variatie aan onderwerpen. Marco gaat bijvoorbeeld witvissen met de drijvende broodkorst , Tamme pakt zijn feeder- én verticaalhengels erbij en Thom stapt aan boord bij een visgids.

Marco gaat deze week op pad allround sportvisser Pieter Beelen. Bewapend met vlokhengels struinen ze langs de Kromme Rijn, op zoek naar de vele witvissoorten die hier zwemmen. Om de vissen naar het wateroppervlak te lokken, gooien ze eerst wat handjes brood in het water, die ze daarna op de stroming laten meedrijven. Vervolgens is het wachten tot de eerste vissen het brood van het oppervlak plukken. Het duurt echter even voordat ze de eerste happende vis spotten, maar dit blijkt wel meteen een mega ruisvoorn te zijn. Wat ze nog meer vangen, zie je zondag.

Roofvissen uit de boot
In de Friese ‘elfstedenvistocht’ is Tamme aangekomen in Dokkum. Daar kiest hij dit keer voor twee totaal verschillende visserijen. In het ochtenddeel neemt local Klaas Mozes hem mee voor een feedersessie aan de stadsgracht. Daarna zijn de rollen omgedraaid en laat Tamme Klaas kennismaken met het verticalen en dropshotten vanuit de boot. Ook presentator Thom vist deze week vanuit de boot. Hij stapt aan boord bij visgids Yaïr Jelmer Nauta die hem tijdens het snoekbaarzen alles vertelt over de hightech apparatuur die er bestaat.

Vissende dames
Presentator Ties gaat langs bij een hengelsportevenement speciaal voor dames. Tijdens deze dag volgen maar liefst 60 vrouwen diverse leerzame clinics. Daarna wordt in koppels een wedstrijd gevist. Tot slot loopt Jan-Willem een dagje mee tijdens een visdag van het project Visserslatijn van Sportvisserij Groningen Drenthe – speciaal voor bewoners van zorginstellingen. De verslaggever ervaart hoe blij en dankbaar de ouderen zijn als ze een dagje kunnen vissen.

Gratis terugkijken
VIS TV XL wordt tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl. Volg VIS TV XL voor bonusmateriaal ook op Instagram (@vistvofficial) en Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
vlog limburgse barbeel

In deze extra lange VIS TV VLOG trekt Thom naar het zuiden van het land om achter de Limburgse barbeel aan te gaan. Hij struint twee dagen lang de rivier af op zoek naar deze pracht vis. 

play
Vlog vliegvissen in Friesland

Jan Willem is, afgelopen gesloten seizoen, gaan vliegvissen op voorn. Bekijk de vlog nu. 

Thom krijgt bezoek van een kudde koeien

In Milsbeek aan rivier de Niers struinen Thom en Thijs het water af opzoek naar vis. Ze krijgen onverwachts bezoek van een kudde koeien die wel heel erg geinteresseerd zijn. 

Beekvissen, roofvissen en feedervissen in VIS TV XL

Komende zondag staat alweer de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL op de rol. De slotuitzending van dit seizoen zit boordevol leuke onderwerpen en belicht heel verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

play
Vissende dames
Op het damesevent neemt Ties een kijkje hoe het bij de vissende vrouwen er aan toe gaat. VIS TV XL neemt morgenochtend een kijkje in de wereld van de vissende vrouwen.

Terwijl de vrouwen druk aan het vissen zijn tijdens het vrouwen vis event, doet Ties een rondje en vraagt de deelneemsters hoe het gaat.

play
Samantha Steenwijk in VIS TV XL
Op het visevenement voor dames loopt Ties ook nog een bekende Nederlander tegen het lijf. Wat blijkt, Samantha Steenwijk is ook met regelmaat aan de waterkant te vinden!

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062