Na een weekend zonder VIS TV XL kun je komende zondag om 9.00 uur je televisie weer afstemmen op RTL 7. De zevende aflevering van VIS TV XL bevat een grote variatie aan onderwerpen. Marco gaat bijvoorbeeld witvissen met de drijvende broodkorst , Tamme pakt zijn feeder- én verticaalhengels erbij en Thom stapt aan boord bij een visgids.

Marco gaat deze week op pad allround sportvisser Pieter Beelen. Bewapend met vlokhengels struinen ze langs de Kromme Rijn, op zoek naar de vele witvissoorten die hier zwemmen. Om de vissen naar het wateroppervlak te lokken, gooien ze eerst wat handjes brood in het water, die ze daarna op de stroming laten meedrijven. Vervolgens is het wachten tot de eerste vissen het brood van het oppervlak plukken. Het duurt echter even voordat ze de eerste happende vis spotten, maar dit blijkt wel meteen een mega ruisvoorn te zijn. Wat ze nog meer vangen, zie je zondag.

Roofvissen uit de boot
In de Friese ‘elfstedenvistocht’ is Tamme aangekomen in Dokkum. Daar kiest hij dit keer voor twee totaal verschillende visserijen. In het ochtenddeel neemt local Klaas Mozes hem mee voor een feedersessie aan de stadsgracht. Daarna zijn de rollen omgedraaid en laat Tamme Klaas kennismaken met het verticalen en dropshotten vanuit de boot. Ook presentator Thom vist deze week vanuit de boot. Hij stapt aan boord bij visgids Yaïr Jelmer Nauta die hem tijdens het snoekbaarzen alles vertelt over de hightech apparatuur die er bestaat.

Vissende dames
Presentator Ties gaat langs bij een hengelsportevenement speciaal voor dames. Tijdens deze dag volgen maar liefst 60 vrouwen diverse leerzame clinics. Daarna wordt in koppels een wedstrijd gevist. Tot slot loopt Jan-Willem een dagje mee tijdens een visdag van het project Visserslatijn van Sportvisserij Groningen Drenthe – speciaal voor bewoners van zorginstellingen. De verslaggever ervaart hoe blij en dankbaar de ouderen zijn als ze een dagje kunnen vissen.

Gratis terugkijken
VIS TV XL wordt tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl. Volg VIS TV XL voor bonusmateriaal ook op Instagram (@vistvofficial) en Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vlog: Franse kanaal karpers

Ties is samen met zijn broer Koen een paar dagen in Frankrijk. Gewapend met zijn hengels en vlog camera  gaan zij achter de Franse karpers aan.

Topstekken voor de meerval

Tamme en Daniel hebben op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder op roofvis en meerval gevist. Dit water is landelijk ingebracht dus met je VISpas mag je hier overal vissen...

play
Nieuwe vlog: Suptember!

In Friesland is het SUPtember! Tamme heeft zijn boot thuisgelaten om nu eens per sup, samen met zijn vismaat Werner, het water in en rond Dokkum af te vissen. 

play
VIS TV Extra - Meerval

Daniel en Tamme gaan samen vissen op de Ringvaart bij de Westeinderplassen. Ze beginnen de dag rustig met roofvissen en vissen al verticalend en werpend de kanten af en onder de brug door. Als de avond valt trekken ze de Ringvaart op, gewapend met een dikke tros dauwpieren als haakaas in de hoop de meerval te kunnen verleiden.

play
VIS TV How to Meerval

In deze nieuwe VIS TV How to geeft Daniel uitleg over de alle technieken voor het vissen op meerval.

play
VIS TV VLOG #22 - FRIESE SNOEKBAARS

Na het werk gaat Tamme nog even een paar uurtjes op snoekbaars vissen vanuit zijn boot. In de vlog bespreekt Tamme de ins en outs van de gebruikte techniek en behandelt hij hengels en kunstaas.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062