Komende zondag staat alweer de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL op de rol. De slotuitzending van dit seizoen zit boordevol leuke onderwerpen en belicht heel verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

Voor de laatste VIS TV XL-uitzending reist Thom af naar Noord-Limburg. Hier struint hij met Thijs Belgers – local en fervent vliegvisser – twee beken af op zoek naar witvis die ze met de vlieg willen verleiden. Daarbij waden ze door een bijzonder, bijna on-Nederlands landschap en laten ze zien dat je met een basic uitrusting tal van vissoorten kunt vangen. In de Niers haakt Thom bijvoorbeeld een prachtige winde en in de Roer – het thuiswater van Thijs – komt er een niet-alledaagse vangst boven water. Wat dat precies is, zie je zondag.

Beroemde Fries aan boord
De ‘Elfstedenvistocht’ van Tamme wordt uiteraard afgesloten op de Bonkevaart in Leeuwarden –het eindpunt van de Elfstedentocht. Hij stapt nog één keer aan boord van zijn schip. Samen met de beroemdste zanger van Friesland weet Tamme enkele mooie snoeken te vangen op de Bonkevaart. Daarna duikt Tamme de stad in met Jouke Jansma en René van de Brug.
Met deze bekende roofvissers vist hij een streetfishsessie. 

Harken en feederen
Voor het volgende item stapt Marco ook aan boord van een boot. Dit keer is dat echter geen visboot, maar een harkboot van Sportvisserij Groningen Drenthe. Zo ziet hij hoe dit innovatieve schip het waterplantenprobleem op een visvriendelijke manier aanpakt. Tot slot bouwen Daniël en Sjors Milder hun feederplateaus op aan de Amstel net buiten Amsterdam. Hier vertelt Sjors hoe je zonder al teveel poespas heel erg efficiënt kunt vissen met de feederhengel. Met deze no-nonsense aanpak vangen ze enkele grote Amsterdamse ‘platten’.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
vlog limburgse barbeel

In deze extra lange VIS TV VLOG trekt Thom naar het zuiden van het land om achter de Limburgse barbeel aan te gaan. Hij struint twee dagen lang de rivier af op zoek naar deze pracht vis. 

play
Vlog vliegvissen in Friesland

Jan Willem is, afgelopen gesloten seizoen, gaan vliegvissen op voorn. Bekijk de vlog nu. 

Thom krijgt bezoek van een kudde koeien

In Milsbeek aan rivier de Niers struinen Thom en Thijs het water af opzoek naar vis. Ze krijgen onverwachts bezoek van een kudde koeien die wel heel erg geinteresseerd zijn. 

Vlokvissen, snoekbaarzen en feederen in vis tv xl

Na een weekend zonder VIS TV XL kun je komende zondag om 9.00 uur je televisie weer afstemmen op RTL 7. De zevende aflevering van VIS TV XL bevat een grote variatie aan onderwerpen. Marco gaat bijvoorbeeld witvissen met de drijvende broodkorst , Tamme pakt zijn feeder- én verticaalhengels erbij en Thom stapt aan boord bij een visgids.

play
Vissende dames
Op het damesevent neemt Ties een kijkje hoe het bij de vissende vrouwen er aan toe gaat. VIS TV XL neemt morgenochtend een kijkje in de wereld van de vissende vrouwen.

Terwijl de vrouwen druk aan het vissen zijn tijdens het vrouwen vis event, doet Ties een rondje en vraagt de deelneemsters hoe het gaat.

play
Samantha Steenwijk in VIS TV XL
Op het visevenement voor dames loopt Ties ook nog een bekende Nederlander tegen het lijf. Wat blijkt, Samantha Steenwijk is ook met regelmaat aan de waterkant te vinden!

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062