Komende zondag staat alweer de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL op de rol. De slotuitzending van dit seizoen zit boordevol leuke onderwerpen en belicht heel verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

Voor de laatste VIS TV XL-uitzending reist Thom af naar Noord-Limburg. Hier struint hij met Thijs Belgers – local en fervent vliegvisser – twee beken af op zoek naar witvis die ze met de vlieg willen verleiden. Daarbij waden ze door een bijzonder, bijna on-Nederlands landschap en laten ze zien dat je met een basic uitrusting tal van vissoorten kunt vangen. In de Niers haakt Thom bijvoorbeeld een prachtige winde en in de Roer – het thuiswater van Thijs – komt er een niet-alledaagse vangst boven water. Wat dat precies is, zie je zondag.

Beroemde Fries aan boord
De ‘Elfstedenvistocht’ van Tamme wordt uiteraard afgesloten op de Bonkevaart in Leeuwarden –het eindpunt van de Elfstedentocht. Hij stapt nog één keer aan boord van zijn schip. Samen met de beroemdste zanger van Friesland weet Tamme enkele mooie snoeken te vangen op de Bonkevaart. Daarna duikt Tamme de stad in met Jouke Jansma en René van de Brug.
Met deze bekende roofvissers vist hij een streetfishsessie. 

Harken en feederen
Voor het volgende item stapt Marco ook aan boord van een boot. Dit keer is dat echter geen visboot, maar een harkboot van Sportvisserij Groningen Drenthe. Zo ziet hij hoe dit innovatieve schip het waterplantenprobleem op een visvriendelijke manier aanpakt. Tot slot bouwen Daniël en Sjors Milder hun feederplateaus op aan de Amstel net buiten Amsterdam. Hier vertelt Sjors hoe je zonder al teveel poespas heel erg efficiënt kunt vissen met de feederhengel. Met deze no-nonsense aanpak vangen ze enkele grote Amsterdamse ‘platten’.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vlog: Franse kanaal karpers

Ties is samen met zijn broer Koen een paar dagen in Frankrijk. Gewapend met zijn hengels en vlog camera  gaan zij achter de Franse karpers aan.

Topstekken voor de meerval

Tamme en Daniel hebben op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder op roofvis en meerval gevist. Dit water is landelijk ingebracht dus met je VISpas mag je hier overal vissen...

play
Nieuwe vlog: Suptember!

In Friesland is het SUPtember! Tamme heeft zijn boot thuisgelaten om nu eens per sup, samen met zijn vismaat Werner, het water in en rond Dokkum af te vissen. 

play
VIS TV Extra - Meerval

Daniel en Tamme gaan samen vissen op de Ringvaart bij de Westeinderplassen. Ze beginnen de dag rustig met roofvissen en vissen al verticalend en werpend de kanten af en onder de brug door. Als de avond valt trekken ze de Ringvaart op, gewapend met een dikke tros dauwpieren als haakaas in de hoop de meerval te kunnen verleiden.

play
VIS TV How to Meerval

In deze nieuwe VIS TV How to geeft Daniel uitleg over de alle technieken voor het vissen op meerval.

play
VIS TV VLOG #22 - FRIESE SNOEKBAARS

Na het werk gaat Tamme nog even een paar uurtjes op snoekbaars vissen vanuit zijn boot. In de vlog bespreekt Tamme de ins en outs van de gebruikte techniek en behandelt hij hengels en kunstaas.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062